BENEFIT FOR BRABANT OPEN CALL

BENEFIT FOR BRABANT OPEN CALL

open oproep voor Brabantse kunstenaars
deadline 24.07 2020

 

Kunst in tijden van corona

Het coronavirus en een nieuw provinciebestuur. Het zijn onzekere tijden in het algemeen en voor 'Ons Brabant' in het bijzonder. Wat ons te wachten staat kunnen we nog niet overzien, wel is duidelijk dat de crisis op vele vlakken in de samenlevingen grote impact heeft. Corona heeft de culturele sector al grotendeels verlamd. Als het nieuwe provinciebestuur van Noord-Brabant haar ambities met 'Ons Brabant' op het gebied van cultuur kan realiseren dan zal de verschraling die door corona is ingezet, afgerond worden met het einde van een provinciaal cultuurbeleid. Veel Brabantse culturele instellingen zullen hun deur moeten sluiten, het vestigingsklimaat zal verarmen en Brabantse kunstenaars zullen een groot deel van hun opdrachtgevers en podia verliezen en daarmee een zeer onzeker toekomst ingaan.

Veel projecten, tentoonstellingen, voorstellingen en evenementen zijn momenteel al uitgesteld, stopgezet of zelfs helemaal geannuleerd. Gelukkig mochten vanaf 1 juni de deuren van de musea en andere culturele instellingen waaronder PARK alweer voorzichtig geopend worden. PARK organiseert een benefiet tentoonstelling om specifiek Brabantse kunstenaars een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd.

Professionele kunstenaars die door de coronacrisis hun werk niet kunnen tonen en inkomen mislopen krijgen de kans om deze zomer alsnog werk te presenteren in de grote ruimte van PARK. De opbrengst van de verkoop gaat voor de volle 100% naar de kunstenaar. Om iedereen een mogelijkheid te geven en de kans op verkoop te vergroten, kunnen we maximaal 2 werken per kunstenaar in ontvangst nemen met elk een maximale verkoopprijs van € 500,- inclusief BTW en een maximale maat van 100 x 100 x 100 cm.

Wie kan zich aanmelden?
Hedendaagse professionele beeldende kunstenaars met aantoonbare praktijkervaring die wonen en/of werken in Noord-Brabant.

Hoe meld ik me aan?
Stuur een mail naar air@park013.nl met daarin duidelijke foto's en een korte beschrijving van maximaal 2 werken. Vermeld ook de afmetingen, techniek en verkoopprijs incl BTW. Er zijn geen beperkingen met betrekking tot thema, onderwerp of medium. Aanmelding kan tot vrijdag 24 juli. 

Wanneer lever ik mijn werk aan?
Na bevestiging van je aanmelding en goedkeuring van je voorgestelde inzending moet het werk op maandag 3 augustus bij PARK Wilhelminapark 53 afgegeven worden.
De werkgroep richt de tentoonstelling in. PARK informeert je wanneer er werk verkocht is. De onverkochte werken moeten op maandag 31 augustus opgehaald worden.
Er kan helaas niet gecorrespondeerd worden over afwijzingen van inzendingen.

Wanneer is de tentoonstelling te bezoeken?
De tentoonstelling is vanaf zaterdag 8 augustus tot en met zondag 30 augustus te bezoeken.
PARK is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13-17 uur