BLOKBUSTER

BLOKBUSTER

tentoonstelling
15.03 - 28.06 2020

Tom Claassen (NL)
Roland Sohier (NL) 

 

De tentoonstelling BLOKBUSTER die door de coronamaatregelen niet toegankelijk was, is verlengd tot en met 28 juni. Vanaf vrijdag 5 juni zijn de deuren regulier geopend. Uiteraard vragen we de bezoekers de gangbare coronaregels in acht te nemen. Geef elkaar de ruimte, raak niets aan. Bent u verkouden of ziek, kom dan niet. We laten maximaal 30 bezoekers tegelijk in de grote zaal. 

 

Met BLOKBUSTER tonen we nieuw werk van Tom Claassen en Roland Sohier, twee gerenommeerde kunstenaars met een levendig en onvoorspelbaar oeuvre waarin aansprekende, gestileerde figuraties de rode draad vormen. Het monumentale werk dat beide kunstenaars tonen is speciaal voor de ruimte van PARK gerealiseerd. Zowel mens- als dierfiguren worden in de grote sculpturen van Claassen, evenals in het tekenwerk van Sohier, op een humoristische wijze belicht.

Waar Claassen werkt met archetypische elementen van mens en dier om de eenvoudige essentie van een vorm te kunnen vangen, zoekt Sohier in zijn tweedimensionale werken naar diezelfde kern van menselijk- en dierlijkheid, zonder zwaarwichtig te worden. In plaats daarvan blijven beide kunstenaars licht en speels met een zekere zelfspot, zonder in banaliteit te verzanden.

Tijdens de tentoonstelling geopend:

vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur
 
zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur
 
zondag van 13.00 tot 17.00 uur
 
toegang is gratis

 

Klik hier voor de zaalbrief
Klik hier voor een korte video-impressie van de tentoonstelling
Klik hier voor nog een video-impressie van de tentoonstelling
Klik hier voor een 'droomvlucht' door de tentoonstellingIn de media: