FINISSAGE UNTER NACHBARN

FINISSAGE UNTER NACHBARN

nieuwjaarsborrel en concert
12.01 2020

Claire Adams

 

Kom met ons het glas heffen tijdens de finissage en nieuwjaarsborrel op zondag 12 januari 16.00 - 18.00 uur. De jonge violiste en zangeres Claire Adams verzorgt een kort optreden om 16.30 uur.

Claire Adams groeide op in Valencia als kind van Nederlandse ouders. Ze kwam naar Nederland om hier te studeren. In 2018 rondde ze haar studie viool af aan het conservatorium in Tilburg en in 2020 zal ze haar studie klassiek zang combineren met een deeltijdstudie filosofie. Ze won recent de Jacques de Leeuw prijs. Haar interesse in nieuw gecomponeerde muziek en haar drang naar experiment bracht haar tot een opvallend idee: het combineren van haar beide talenten in een duet met zichzelf. Tegelijk vioolspelen en zingen is een ongelofelijke opgave. In de twee composities die ze in PARK laat horen is dit duet een uitgangspunt. De composities zijn van Imre Ploeg en Ximo Tarín-Micó.
Dit is het tweede optreden dat PARK in samenwerking met De Link organiseert.

Tevens is het de laatste dag waarop Unter Nachbarn kan worden bezocht, onze tentoonstelling van Ronald de Bloeme (NL/DE) en Olaf Holzapfel (DE) die als bevriende kunstenaars in hetzelfde ateliercomplex in Berlijn werken.