DE TAO VAN DE T

DE TAO VAN DE T

expositie
12.12 2021 - 02.01 2022

Vanwege de nieuwe lockdown moet ook PARK voorlopig de deuren sluiten: vanaf zondag 19 december zijn we dicht. 

 

De afgelopen twee jaar was A.H.J. Dautzenberg stadsdichter van Tilburg. Hij liet zich daarbij inspireren door klankdichter Antony Kok, een van de voormannen van De Stijl. In die periode heeft hij verschillende kunstdisciplines bij zijn plannen betrokken – ‘poëzie is meer dan woorden, meer dan versregels’. Elke maand verscheen er een gedicht van hemzelf én een adaptatie door telkens een andere Tilburgse kunstenaar. Het is een reeks van 21 kunstwerken geworden, van muzikale composities en dans tot fotografie, installaties en een poppenkastvoorstelling.

De adaptaties werden gemaakt door Frank Crijns, Janine Hendriks, Nick J. Swarth en Tom Pijnenburg, Merijn Bisschops, Rohiet Tjon Poen Gie, Sjon Brands, popkoor AkoorT, Boris en Jeroen de Leijer, Rob Moonen, Tom America, Roads de 1’3, Marjolein Schalk, Linda Arts, Roland Samuels, Marieke Vromans, Max Niematz, Paul van Rijswijk, Sigrid Calon, JACE van de Ven, Jan Doms en Annemijn Rijk.

PARK brengt een ode aan het initiatief van Dautzenberg en maakt een tentoonstelling waarin alle bijdragen te zien zijn. 

De opening vindt plaats op zaterdag 11 december om 15.00 uur. Tijdens de opening draagt A.H.J. Dautzenberg een speciaal voor de tentoonstelling geschreven essay voor, waarin hij zijn opvattingen over zijn stadsdichterschap verwoordt. Hij verwijst naar de klankdichter Antony Kok en naar De Stijl en betoogt onder andere: "Tegendelen hebben elkaar nodig, tegenstellingen stoten elkaar af". Hier een link naar het essay.
Aansluitend voeren voormalig stadsdichter JACE van de Ven en huidig stadsdichter Roads de 1'3, respectievelijk verantwoordelijk voor adaptaties XIX en XI, het woord. U bent van harte uitgenodigd.

Bij toegang wordt uw QR-code gecheckt. Houdt u aub rekening met de gangbare corona-maatregelen.

Op zaterdag 18 en zondag 19 december volgen meer live uitvoeringen van adaptaties, voor alle informatie zie 'activiteiten'.


In de media:
- Tilburgers.nl - 01.12.2021
- Brabant Cultureel - 06.12.2021