PARK-AVOND IS PAS D'ESPACE: HET ONVERMOGEN RUIMTE TE VANGEN

PARK-AVOND IS PAS D'ESPACE: HET ONVERMOGEN RUIMTE TE VANGEN

kunstenaarsgesprek
02.12 2021

vanwege de nieuwe coronamaatregelen is deze avond geannuleerd

 

Luister naar de piloot - zwevend in een oneindig luchtruim – en de schipper - op zeeën reikend tot aan de horizon. Naar de treinmachinist - begrensd aan haar rails – en de veldwerker, die het gehele aardoppervlak als werkterrein ziet. Naar de verzamelaar – die ruimte vangt en op wil slaan – en naar de maker – die ruimte vasthoudt waar het licht deze vangt. Luister naar de observator – die eeuwenlang zandlandschappen ziet veranderen – en verken ook zelf.

Tot 5 december toont PARK de tentoonstelling IS PAS D'ESPACE van kunstenaars Maud van den Beuken, Margot Zweers en Loek Grootjans. Geïnspireerd door de Franse schrijver Georges Perec handelen zij vanuit de overtuiging dat ruimte slechts te begrijpen is door deze te segmenteren, te verbeelden of obsessief nauwkeurig te omschrijven. Onderdeel van de tentoonstelling is een raampublicatie (in gedrukte vorm gratis mee te nemen) waarin verschillende benaderingen van ‘ruimte’ samenkomen. Anderen – met uiteenlopende beroepen – zijn door de kunstenaars uitgenodigd om hun visie op ruimte te geven.

Op 2 december gaat schrijver en curator Alex de Vries met vier van hen, kunstenaar en schipper Laura Schippers, machinist en kunstenaar Lenny Waasdorp, kunstenaar Marinus van Dijke, piloot en curator Hendrik Driessen én met de kunstenaars zelf in gesprek. Het gesprek vormt een verdieping op de publicatie: het diept verhalen uit, licht perspectieven toe en verkent verschillende posities. Wat de deelnemers verbindt is het onvermogen en tegelijk het verlangen om ruimte te vangen en begrijpen.

U bent van harte welkom. Voor een veilig bezoek aan PARK vragen wij u elkaar de ruimte te geven en bij klachten thuis te blijven. Bij entree wordt uw QR-code in uw CoronaCheck app gecontroleerd.

Zaal open 19.30 uur
Aanvang 20.00 uur stipt
Gesprek 20.00 - 21.15 uur
Toegang € 5,- (betaling bij voorkeur met pin)