Parking - Tim Breukers

Parking - Tim Breukers

PARKinG - tentoonstelling in Goirle
16.05 2015 - 19.07 2015

Tim Breukers

 

In samenwerking met Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle realiseert PARK een tentoonstellingsprogramma in de foyer van het cultureel centrum aldaar. Onder de naam PARKinG (PARK in Goirle) worden presentaties van hedendaagse professionele beeldende kunst gerealiseerd.

Per jaar vinden er vier presentaties plaats die elk drie maanden duren. Dit zijn solo- of duotentoonstellingen van kunstenaars die ook in het expositieprogramma van PARK zijn opgenomen. Bij elke expositie vindt een publieksevenement plaats, bijvoorbeeld een lezing of een interview, waarbij de inhoud van het getoonde werk centraal staat. Bovendien worden Goirlese kunstenaars, leerlingen en geïnteresseerde kunstliefhebbers betrokken bij de exposities door middel van excursies en gesprekken met de exposanten. Zo werken Park en Jan van Besouw met PARKinG samen aan het versterken en het verlevendigen van het kunstklimaat in Goirle op het gebied van beeldende kunst.

Tim Breukers

Vanaf 16 mei loopt de tweede PARKinG-expositie in het Jan van Besouw. Centraal staat het werk van Tim Breukers, een jonge kunstenaar uit Breda. Hij studeerde aan de ABV in Tilburg en rondde onlangs zijn studie aan de Rijksacademie in Amsterdam af. Klassieke, technisch vernuftige beeldhouwkunst meets humor, banaliteit en Jurassic Park. Op een speelse manier probeert Breukers de grenzen van de traditionele beeldhouwkunst op te rekken, gebruikmakend van elementen uit de hedendaagse popcultuur.

 

In de media:

Goirles Belang - 13-05-2015