ROSE DES VENTS

ROSE DES VENTS

tentoonstelling
09.09 2018 - 21.10 2018

Han Klinkhamer (NL)
Michael de Kok (NL)
Jorn van Leeuwen (NL)
Marc Mulders (NL)
Allison Schulnik (US)
Reinoud van Vught (NL)
Sam Windett (UK)
Cristof Yvoré (FR)
Ronald Zuurmond (NL)
Ina van Zyl (NL)

 

In oktober 2018 bestaat PARK vijf jaar en bij een jubileum horen bloemen. Bloemen, die op hun mooist geknipt worden en vreugde geven aan ons leven, maar ons tegelijk de vergankelijkheid ervan tonen. Van 9 september t/m 21 oktober staat in de tentoonstelling Rose des Vents de bloem in de hedendaagse schilderkunst centraal.

Na vijf jaar nemen we bij PARK afscheid van Reinoud van Vught. Van Vught wilde altijd al aandacht schenken aan het tijdloze werk van de Franse kunstenaar Cristof Yvoré, die te jong overleed. We zijn erin geslaagd een aantal van Yvore’s werken, waarin de bloem centraal staat, in bruikleen te krijgen van Zeno X Gallery.

Andere kunstenaars die het schilderskompas van verftoets, dramatiek en lyriek in dezelfde richting hebben staan zijn Han Klinkhamer, Michael de Kok, Marc Mulders, Allison Schulnik (US), Sam Windett (UK), Ronald Zuurmond, Ina van Zyl en Reinoud van Vught zelf. Jorn van Leeuwen heeft speciaal voor deze gelegenheid een bloemetjes-behang voor de wanden van PARK ontworpen.

Van Vught maakt ter gelegenheid van het jubileum en zijn afscheid een editie van zeven werken die we aan ons publiek voor een vriendenprijs kunnen aanbieden. De werken worden na de tentoonstelling op basis van loting toebedeeld. Zie verder onder 'PARK editie'.

De feestelijke opening op zaterdag 8 september om 16.00 uur wordt verricht door Hendrik Driessen, directeur De Pont Museum. U bent van harte uitgenodigd.

Klik hier voor de zaalbrief.

 

In de media: