SEASON SYNDROME

SEASON SYNDROME

dansfilm Arjan Gebraad & Kelly Vanneste
13.03 2021

 

'Season Syndrome' is een korte dansfilm van Arjan Gebraad & Kelly Vanneste over de herhaling van oppakken en meebewegen, opsluiten en loslaten, opgenomen in PARK in de tentoonstelling 'Question Mark'.

Twee mensen kantelen steeds het evenwicht. Zowel van binnenuit als van buitenaf. Ze weten niet of het vriendelijkheid of wreedheid is. Ze weten alleen dat ze in dezelfde richting blijven bewegen, manipuleren en rollen, aan elkaar gehecht. Ze wil dat hij blijft. Hij weet niet hoe hij eruit moet komen. Terwijl ze door de kamers bewegen, houden ze elkaar vast terwijl ze het gewicht van hun gehechtheid met zich meedragen. In de bovenwereld komen en gaan de seizoenen. Hier beneden laten ze elkaar niet weggaan. Zelfs niet als de deur wagenwijd open staat. Hoeveel laat je het pijn doen, alleen om controle te hebben?

Hier de link naar de trailer

UPDATE: Van 24 april t/m 5 juni is de film te zien op het grote digitale beeldscherm van 'Between YOU & ME', een kunstwerk van Martin en Inge Riebeek voor het Factorium in Tilburg. Sinds april 2010 programmeren Martin en Inge diverse films van verschillende film- en mediamakers. Het programma bevat levendige visuele korte films en wordt vertoond zonder geluid.