VAN HIERUIT

VAN HIERUIT

tentoonstelling
17.03 2019 - 21.04 2019

Jasper van Aarle
Pim Kersten
Stijn Kriele
Tyrell Kuipers
Chantal Rens 
Paul van Rijswijk
Tineke Schuurmans
Marina Viši?
Niko de Wit

 

In Van Hieruit toont PARK het werk van negen in Tilburg woonachtige en werkzame kunstenaars. Met deze expositie wil PARK recht doen aan de gedachte Tilburg, stad van makers. Al vele decennia is de stad rijk gevuld met generaties kunstenaars werkend in verschillende disciplines en expressievormen. In Van Hieruit wordt deze veelzijdigheid omarmd.

PARK handelt vanuit een typisch-Tilburgse makers mentaliteit. Ondanks bezuinigingen lijkt de stad zich hard te blijven maken voor de kunsten. En dat is belangrijk, want kunst heeft het zwaar te verduren. Ze moet functioneel toepasbaar zijn, betrokken zijn met de maatschappij - maar hier niet te aanstootgevend in zijn -, ze moet verbinden, economisch rendabel zijn en ook nog eens aantrekkelijk.

PARK biedt graag ruimte en tijd voor experiment. In deze tentoonstelling concentreert PARK zich op uiteenlopende perspectieven en diverse beroepspraktijken, om te openen in plaats van te vernauwen. Van Hieruit is een groepstentoonstelling gewijd aan nog niet eerder bij PARK getoond Tilburgs talent. De tentoonstelling laat als context een grote diversiteit in werk, leeftijd en media zien en beoogt het gesprek aan te gaan over de waarde van uiteenlopende zienswijzen, mentaliteiten en werkpraktijken. Van hieruit de wereld in.

De opening op zaterdag 16 maart om 16.00 uur wordt verricht door wethouder van cultuur Marcelle Hendrickx. U bent van harte uitgenodigd.

Tijdens de tentoonstelling geopend:?
vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur?
zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur?
zondag van 13.00 tot 17.00 uur?
toegang is gratis

Klik hier voor de zaalbrief.

 

In de media: