WHAT IS THIS WORLD: A GENEALOGY

WHAT IS THIS WORLD: A GENEALOGY

presentatie geluidscollectief Het Concreet in het kader van What is this World?
20.02 2022

LET OP: Helaas kan deze live performance geen doorgang vinden vanwege corona. De presentatie wordt tot nader order uitgesteld. PARK is open van 13.00 tot 17.00 uur, zoals normaal.

 

In februari zet geluidscollectief Het Concreet de tentoonstellingsruimte van PARK in als klankkast. De lucht in en rond de 8 meter hoge opblaasbare bal van kunstenaarsduo Bik Van der Pol is het uitgangspunt voor drie werksessies die resulteren in een openbare presentatie op 20 februari. Samen met vocalist Theo Decloedt zoeken Mathijs Leeuwis en Anneroos Goosen, oprichters van Het Concreet, de klanken van PARK op. Klank als een abstracte ervaring van geluid, die kleuren, vormen, texturen, ideeën en gevoelens kan aannemen. Klank, die los van een begin en einde, een narratief of een hook de vrijheid krijgt om zich te ontwikkelen over tijd. Klank, die zich fysiek in je kan nestelen door de trillingen die ze voortbrengt. Voor What is this world: a genealogy zoekt Het Concreet naar de vergankelijkheid van menselijke klank. Wat blijft er over als alle klank is weggeëbd? Wat komt er omhoog, op zoek naar een nieuw bestaan? 

Het Concreet is het langetermijnproject van Mathijn den Duijf, Mathijs Leeuwis en Anneroos Goosen. Vanuit hun studio in Tilburg werken zij met een breed scala aan makers en muzikanten aan een nieuw domein voor experimentele muziek, waarin luisteraars van allerlei muzikale achtergronden welkom zijn. Het Concreet voelt zich sterk verwant met het erfgoed van de analoge muziekpioniers uit de twintigste eeuw, en zoekt nieuwe plekken, toepassingen en publieken voor de muziek die vanuit deze zoektocht ontstaat. Centraal staat de analoge geluidsband: deze wordt niet alleen ingezet als drager van geluid, maar vooral als instrument dat een eigen klank voortbrengt zodra we de band bewerken, vertragen of uitrekken. Binnen Het Concreet staat de vraag centraal: hoe kunnen we met zo weinig mogelijk noten een zo groot mogelijk klankenspectrum maken? 
Voor meer informatie over Het Concreet: www.hetconcreet.com en @hetconcreet.

Op zondag 20 februari om 16.00 uur zal Het Concreet een live performance geven met vocalist Theo Decloedt. Vanuit het videowerk One to One ontspruit een domein van nieuwe klanken en resonanties die de ruimte innemen. Doorlopend en voorafgaand aan de live performance, wordt een videoregistratie van de performance getoond. 

Toegang gratis. We hanteren de geldende coronamaatregelen.

What is this world: a genealogy is een onderdeel van What is this World?, en wordt ondersteund door Het Concreet, PARK en Bik Van der Pol.