ELENI PLOUMI

ELENI PLOUMI

KOMMA #2 - dansfilm 'Lora'
reactie op 'Question Mark'
18.03 2021

 

In samenwerking met Dans Brabant nodigden we choreografe Eleni Ploumi uit om commentaar te geven op de tentoonstelling 'Question Mark'.

Eleni Ploumi is danseres en choreografe. Ze studeerde af aan het Bachelor of Choreography-programma aan de FONTYS school of arts (2016). Als performer werkte ze bij verschillende gezelschappen als Katja Heitmann, United-C en T.R.A.S.H. Ze maakt sinds 2020 deel uit van het PLAN talentontwikkelingstraject van Dans Brabant.
Eleni treedt altijd op in haar eigen voorstellingen want ze is geboeid door de sterke relatie tussen haar en het publiek tijdens een optreden. Ze neigt sterk naar performancekunst en haar werk kenmerkt zich door hoge en intense fysieke activiteit in combinatie met theatrale elementen.

"Het idee om alleen te zijn in een tentoonstellingsruimte, een ruimte die bestemd is om mensen rond te laten lopen, is eigenaardig; laat staan om daar een hele week door te brengen. De ruimte heeft beweging nodig om ervaren te worden, woorden hingen als kleren, wachtend om gedragen te worden. Ik miste het leven enorm en dat gevoel moest deel uitmaken van mijn commentaar op deze tentoonstelling. Voor deze creatie had ik de behoefte om het leven uit mijn aanwezigheid te halen en het terug te brengen in een andere vorm. De kunstwerken fungeerden als kompas voor de fysieke beweging, waardoor ik daarna de menselijke emoties en de staat van zijn die uit deze pure bewegingen voortkwamen, kon omarmen.

Lora is een levenloos lichaam dat de beweging uit zijn omgeving grijpt en terugbrengt in een levendige vorm."

Hier de link naar haar film 'Lora'.

(foto: Adrianna Krupa)