KAMEE FRIELING (& ARI PETERSE)

KAMEE FRIELING (& ARI PETERSE)

KOMMA #12 - dans, performance, choreografie
reactie op 'What is this World?'
13.02 2022

 

Kamee Frieling is danseres en choreograaf. Afgestudeerd aan de dans academie fine and performing arts Fontys, Tilburg in 2021. Al vele jaren danst en choreografeert zij in producties van Company TiNaNiNaNi en treed op in dans- en theaterfestivals in binnen- en buitenland. Zo was ze op tournee in Israël, Kenia, Nepal, India en Duitsland. In 2019, danste ze "Nomad" van Sidi Larbi op De Nederlandse Dansdagen in Maastricht. Zij heeft onder meer gewerkt met PRA muziektheater, BOOST company, Schweigman& en EIlit Marom bij KORZO. Kamee is genomineerd voor de Jacques de Leeuwprijs 2021

Ari Peterse is mimespeler, artistiek leider, en oprichter van Company TiNaNiNaNi. Hij is afgestudeerd aan de MIME opleiding Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten.
Hij werkte onder meer met Tom Jansen, Will en Pepijn Spoor, Steven Wasson, Jan Langedijk, The Lunatics en Unieke Zaken. Met de groep van Jan Langedijk won hij de Nederlandse MIME-prijs.
In 1997, richtte Ari TiNaNiNaNi op en sindsdien creëert en treedt hij op met zijn gezelschap.
Hij doceerde fysiek theater aan de theateracademie Artez in Arnhem en aan de Mimeopleiding AHK in Amsterdam.

Kamee Frieling & Ari Peterse reageren op 'What is this World?' van Bik Van de Pol en werken in week 5 (31 jan t/m 3 feb) in PARK. De uitvoering van deze KOMMA en KOMMA #13 op zondag 13 februari.

Samenwerking met Impresariaat Kunsten.