MAJA IRENE BOLIER

MAJA IRENE BOLIER

KOMMA #27 - spoken word/performance
reactie op 'In The Garden Of Doubt And Panic'
28.05 2023

 

Maja Irene Bolier (1988) is een Australisch/Nederlandse kunstenaar, filmmaker en schrijver die momenteel in Nederland woont. Maja Irene werkt met verschillende media, ze maakt erotische collages, installaties, documentaire-achtige films en performances in zelfgemaakte kostuums. Hoewel de verschillende praktijken soms los van elkaar lijken te staan, is identiteit een rode draad in haar werk. Er is altijd een zekere beeldfragmentatie, een weerspiegeling van een leven in een tussentoestand. Het gevoel er te zijn en er tegelijkertijd niet te zijn, ontmoet het verlangen om er niet te zijn.
Maja's werk is een verkenning van diaspora, identiteit en verwrongen sensualiteit verpletterd onder het gewicht van halfvergeten jeugdherinneringen. Het vertelt het verhaal van een menselijke vorm die steeds verandert en probeert in nieuwe omgevingen te passen. Het werk van Maja Irene is geboren uit poëzie, hoewel ze in het schrijven wordt geleid tot beeld en idee. Ze vertelt verhalen van worden, van veranderen in... Zonder aarzelen deelt Maja haar woorden. Ze deelt haar verlangens en verliezen, wedergeboorten en duistere fantasieën.

Maja Irene reageert op de tentoonstelling 'In The Garden Of Doubt And Panic' van Sylvie Zijlmans & Hewald Jongenelis. De uitvoering is zondag 28 mei om 15.30 uur.