NIKITA MAHESHWARY

NIKITA MAHESHWARY

KOMMA #19 - performance/choreografie
reactie op 'Spinning Bee'
15.10 2022

 

37,5
door Nikita Maheshwary 

Sinds januari wandelt choreograaf Nikita Maheshwary met verschillende vrouwen uit Tilburg en ziet ze de stad door hun ogen. Tijdens de wandeling spreken ze over thema's als verbondenheid en je thuis voelen. Samen vormen deze vrouwen een unieke community. Wekelijks komen zij samen in bewegingssessies en onderzoeken  wat het betekent om een community van Tilburgse vrouwen te vormen. 

Nikita, oorspronkelijk uit New Delhi, India, is een performance kunstenaar en choreografe. Ze woont en werkt sinds 2017 in Tilburg. In het kader van het Europese project ‘Dancing in your shoes’ initieert zij samen met DansBrabant de ’37,5’ wandelingen. Haar wens: andere vrouwen uit de stad ontmoeten en samen de stad verkennen. Vrouwen uit Tilburg, van noord tot zuid, van oost naar west. Vrouwen die geboren en getogen zijn in Tilburg, vrouwen die nieuw zijn in de stad. Vrouwen met verschillende levens, leeftijden, voeten, culturen en achtergronden. 

De community reageert tijdens KOMMA op het werk van Wouter van der Laan op zaterdag 15 oktober.

'37,5' maakt deel uit van een groter Europees project Performing Gender - Dancing in your shoes (DIYS).
DIYS vindt plaats in samenwerking met kunstencentra in acht Europese landen (Nederland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk, Spanje, Hongarije, Slovenië en Zweden). 
Het doel van DIYS is het stimuleren van actieve deelname van lokale gemeenschappen aan het openbare leven door middel van cultuur, kunst en hedendaagse dans. In het programma besteden we speciale aandacht aan gemeenschappelijk denken over gelijke kansen, rollen en verantwoordelijkheden.
DIYS is ontstaan uit de behoefte van samenwerkingspartners om met lokale gemeenschappen een sterkere relatie te ontwikkelen, om hen meer kunst te laten ervaren en om hen dichter bij hedendaagse dans te brengen.
Voor meer informatie over de partners en het project: www.performinggender.eu

Kijk hier beneden of klik hier voor een videoimpressie.