NUNO SILVA

NUNO SILVA

KOMMA #31 - saxofoon
reactie op '#Catalog Of Shadows II'
09.12 2023

 

Nuno Silva is een eclectische saxofonist, interdisciplinair kunstenaar en pedagoog. Geboren en getogen in Portugal en inmiddels 6 jaar woonachtig in Nederland. Hij richt zich op nieuwe interdisciplinaire creaties, kamermuziek en solo live elektronica projecten. Sinds het begin van zijn muzikale activiteit werkt hij samen met allerlei kunstenaars en makers om nieuwe wegen van expressie te voeden en te verkennen.
Zijn manier van denken en werken leidde tot samenwerking met uiteenlopende groepen en stijlen zoals het Radio Filharmonisch Orkest, Ensemble Klang, 9x13 Neo-fanfare 9x13, Orkest de Ereprijs, Orquestra Sinfónica Casa da Música, Oniros Ensemble, Authark III, en enkele instellingen zoals PARK, Kunstpodium T, EELT Theatercollectief, Het Concreet, NieuweNoten Amsterdam, de Link. Hij is medeoprichter van [uan] duo, ION Collective en Vector Quintet.

Hoogtepunten zijn de co-creaties 'El Meu amor, la meua Mort' van ION Collective, Opera inpires in de poëzie van Vincent Estellés; 'Fotosynthese' samen met K.O.P. en C.Y.M, een immersieve hartslag-synchronisatie ervaring, en 'Re-nacer' met de paaldanseres/actrice Laura Mendez en de textielkunstenaar Cristian Velásquez.

Nuno Silva wordt ondersteund door de saxofoons van Henri-Selmer Paris.

Nuno reageert op de tentoonstelling '#Catalog Of Shadows II''. De uitvoering is zaterdag 9 december om 15.30 uur.

Samenwerking met De Link.