RODGAIRO DALNOOT

RODGAIRO DALNOOT

KOMMA #15 - rap / spoken word
reactie op 'Figuur'
26.03 2022

 

MC en dichter, zo noemt hij Rodgairo Dalnoot zich het liefst. Met rapteksten die zowel op een beat als zonder muzikale ondersteuning tot leven komen. Dalnoot staat bekend als een rapper die altijd en overal graag de mic grijpt om flink uit te pakken met technisch zwaar en cryptisch geschreven teksten die bestaan uit Bijbelse verwijzingen en een puzzel zijn van woordspelingen. Een jazzy cadans en intelligente accenten verweven in een presentatie vol beeldspraak en persoonlijke verhalen. Hij daagt zijn publiek uit om meer dan één keer te luisteren om hem te leren kennen. Rodgairo Dalnoot is de huidige stadsdichter van Tilburg.

Rodgairo nodigde Marlissa Bentil Arthur uit om met hem samen te werken aan KOMMA.

Marlissa Bentil Arthur (21) is dichter en schrijver (naast kunstenaar en student). Ze schrijft gedichten en abstracte stukken tekst over emoties, gedachten en het ontplooien van jezelf en het leven. Een aantal thema’s die ze uitwerkt zijn trauma, mysterie, verlies en ontwikkeling in de vorm van persoonlijke en/of abstracte verhalen: "Als ik schrijf of dicht, sta ik volledig in mijzelf en mijn emoties, en weet ik deze om te zetten naar een vorm zodat ik hierop terug kan kijken en kan groeien en anderen hopelijk aan het denken weet te zetten. In mijn gedichten maak ik gebruik van ritmes die geïnspireerd zijn uit jazz, afrobeat, hiphop en neo soul."

Ze reageren samen op de tentoonstelling 'Figuur' in PARK. De presentatie vindt plaats op zondag 27 maart, ze dragen dan een samengevoegd gedicht voor: "Het kunstwerk van Nina van de Ven sprak ons het meest aan. Het gedicht vertelt over een zoektocht naar de verloren disciple van de ununknown genaamd Voorkomen van Verlies. Nina vertelde dat ze langzaam een hele wereld aan het creëren is rondom de ununknown en wij vertellen onze versie daarvan. Een creatieverhaal en testament van de volgelingen." 

Foto Rodgairo: Jalisa Oudenaarde.

Kijk hier beneden of klik hier voor een videoimpressie.