TATIANA ROSA

TATIANA ROSA

KOMMA #29 - fluit / sound design
reactie op jubileumstentoonstelling 'X'
07.10 2023

 

Tatiana Rosa (1991) is een Portugese fluitiste, componiste en audiovisuele kunstenaar, momenteel gevestigd in Amsterdam. 
Haar werk is nauw verbonden met het gebruik van elektronica, digitale hulpmiddelen en letterlijke en intuïtieve interpretatie van gegevens. Ze richt zich op de heroriëntatie van het gebruik van technologie en data-gedreven ervaringen, door het ondermijnen van hun gebruik, en daarbij nauwe relaties te leggen tussen kunst, sociaal-politiek bewustzijn en technologische impact.
Tatiana is in juni 2017 afgestudeerd aan de MA in Live Electronics (CvA-AHK) en heeft sindsdien werk gepresenteerd in Nederland, Portugal, Frankrijk, Griekenland, IJsland, Zwitserland, Duitsland, Italië, België, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Polen als onderdeel van festivals zoals Rewire, Amsterdam Dance Event, Gaudeamus Muziekweek, Athens Digital Arts Festival, O. Festival, Cello Biënnale Amsterdam, Sounds of Music Groningen, Plan B Art Festival, Amsterdam Fringe Festival, Nowy Teatr, Festival Música Viva, Warsaw Autumn, onder andere. Ze werkt regelmatig samen met Asko|Schönberg Ensemble, ENOA en de Futuristen.

Tatiana reageert op de tentoonstelling 'X'. Het optreden is op zaterdag 7 oktober om 15.30 uur.

Samenwerking met De Link.

Foto Diana Tinoco