THEO DECLOEDT & AURA BOUW

THEO DECLOEDT & AURA BOUW

KOMMA #25 - stem/compositie
reactie op 'A Wheel A Stone A Rope A Wing'
25.03 2023

 

Theo Decloedt (1986) werkt als improviserend stemkunstenaar, in deze hoedanigheid verkent hij alle hoeken van zijn stemgeluid. Decloedt is regelmatig op podia te vinden. Zo werkt hij samen met de analoge componisten van Het Concreet en vormt hij een klankzwerm met het Genetic Choir. Voor deze KOMMA is hij de samenwerking aangegaan met componiste Aura Bouw (1996). Samen reageren zij op de tentoonstelling in de vorm van een dynamische soundscape en gaan de ruimte vullen met een klankschildering.

Theo Decloedt & Aura Bouw reageren op de tentoonstelling 'A Wheel A Stone A Rope A Wing' van Matea Bakula en Ruta Butkute. De uitvoering is op zaterdag 25 maart om 15.30 uur.

Samenwerking met De Link.

Aura beschrijft de insteek:
'Theo en ik hebben ons laten inspireren door de vraag: hoe laat je beweging zien in een statisch object? De grote objecten die aan het plafond hangen werden de focus van onze Komma. We vroegen ons af waar ze vandaan kwamen en hoe ze in beweging stonden. We zagen voor ons dat het rotsen in het water waren, later werden het objecten in het universum. Ze waren aan het reizen, hervormd door erosie, wind, snelheid… Ze hadden een verschillende vorm, één was donker en kleiner, de ander lichter en groter. Misschien zitten ze in een andere tijd, heeft de één langer gereisd dan de ander. Is er een dialoog mogelijk tussen de twee, en zo ja, hoe zou deze klinken?
We hebben onder elk object een speaker en microfoon gezet. De muziek bestaat uit de verklanking van de ruimte
waar deze objecten in leven. Ook hebben beide objecten eigen karakteristieken die enkel uit de corresponderende speaker te horen is. In de microfoon onder het object zal Theo namens het object de dialoog aangaan. Zo ontstaat er een gesprek.'