CIVIL

CIVIL

expositie Ricardo van Eyk
22.04 - 13.06  2021

 

CIVIL is een ruimtevullende totaalinstallatie van Ricardo van Eyk bestaande uit nieuw werk,  geproduceerd tijdens een werkperiode van bijna 4 weken in PARK; de tentoonstelling werd hoofdzakelijk ter plekke ontwikkeld.

'Hoewel mijn werk zich vooral binnen de schilderkunst begeeft, laten de fascinaties waaruit ik werk zich niet uitsluitend uitdrukken in het tweedimensionale. (...) In al mijn presentaties ben ik op zoek naar de dialoog tussen het werk en de ruimte; het beïnvloedt de keuze en plaatsing van voltooide werken; of verdergaande ruimtelijke ingrepen met wanden of vloerdelen worden vooraf ontworpen. Door langer ter plekke te kunnen werken, wil ik de ruimte toestaan een veel directere invloed op het proces te hebben, en daarmee de reguliere functie van de ruimte als achtergrond voor het ‘werk’ te verstoren.

Het statige Wilhelminapark en omringende gebouwen, maar ook museum De Pont en het TextielMuseum, zijn een herinnering aan de succesvolle textielindustrie in de 19e en begin 20e eeuw. De titel CIVIL benadrukt van deze omgeving twee interessante gegevens: enerzijds de civiele techniek, grote bouwprojecten in de vorm van de twee voormalige textielfabrieken; anderzijds burgerschap en hoe dit deel van de stad zich hier op inricht, bijvoorbeeld infrastructuur of parken zoals het Wilhelminapark.'

CIVIL is open van vrijdag tot en met zondag van 13-17 uur. We kunnen echter maximaal 10 mensen tegelijk binnen laten, houdt u svp daar rekening mee.  U kunt hier een tijdslot reserveren.


CIVIL kwam tot stand dankzij ondersteuning van het Amarte Fonds en het Mondriaan Fonds.

Klik hier voor een tekst van Frank Koolen over CIVIL.
Klik hier voor de zaalbrief.

In de media:
- Jegens & Tevens - 20-05-2021